Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den yerel yönetimleri eleştiren Vali Köşger’e yanıt 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yerel yönetimleri eleştirel yöndeki açıklamalarına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tepki gösterdi. Yücel, “İktidar, İzmir'e bir çivi çakmamış, İzmirlinin ödediği verginin karşılığını vermemiş ve belediyelerimizin gelirlerini kesmiştir. Tüm bu engellemelere rağmen, yeni metro hatlarından tramvay hatlarına, bisiklet yollarından yeni yol düzenlemelerine, arabalı ve yolcu gemilerine kadar belediyemizce yapılan yeni yatırımlar, anlaşılan birilerini rahatsız ediyor” dedi.
CHP'li Yücel'den yerel yönetimleri eleştiren Vali Köşger’e yanıt 
Haberler / Yerel Politika
27 Mayıs 2021 Perşembe 18:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in İzmir’in alt yapısıyla ilgili açıklamalarına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi.

Vali Köşger bugün bazı basın yayın organlarına verdiği demeçte, “Birçok altyapı eksikliğinin yanında, kent içi ulaşımın, ana arterlerin, kavşakların, alışveriş merkezlerinin, ana aksların belirlenmesi noktasında yeni, günümüz koşullarına uygun çalışmalar yapılması gerekiyor. İzmir’in kentsel altyapısının 4 buçuk milyon nüfusun ihtiyaçlarına cevap verebilmesi mümkün gözükmüyor. Bundan kaynaklı trafik sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı yerel idarelerin muhakkak surette gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Vali Köşger'in yerel yönetimleri eleştiren açıklamalarına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel şu ifadelerle yanıt verdi;

*Eskiden yasa "Devletin Valisi" derdi. 3 yıl önce KHK ile “Vali, ilde Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır” diye değiştirildi. Anlaşılan Sn. İzmir Valimiz de "KHK" nın dediğini yapıyor.

*AKP iktidarı 19 yıldır yap-işlet-devret modeli (Yandaş Müteahhit Zenginleştirme Modeli) dışında İzmir'e bir çivi çakmamış, İzmirlinin ödediği verginin karşılığını vermemiş ve belediyelerimizin gelirlerini kesmiştir.

*Tüm bu engellemelere rağmen, yeni metro hatlarından tramvay hatlarına, bisiklet yollarından yeni yol düzenlemelerine, arabalı ve yolcu gemilerine kadar belediyemizce yapılan yeni yatırımlar, anlaşılan birilerini rahatsız ediyor.

*Sn.İzmir Valimize, AKP'nin ağzıyla konuşmak ve İzmir Büyükşehir Belediyesini bir siyasi parti mensubu gibi eleştirmek yakışmamıştır.

*Kendisinden belediyemizi eleştirmek yerine, İzmir'de işsiz kalan, aç kalan, intihar eden vatandaşlar, iflas eden esnaflarımız ve gündemde olan iktidar-mafya ilişkileri hakkındaki değerli görüşlerini de kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası